الکتروموتور تخت

الکتروموتور تخت

شرکت پنوماتیک در سال 1351 خورشیدی در تهران با هدف طراحی و تولید و افزایش کیفیت ماشین آلات صنعتی و کشاورزی فعالیت خود را آغاز کرد. پس از مدت زمانی و پیشرفت کردن شرکت پنوماتیک و افزایش نیاز های صنعتی داخل کشور به انواع و اقسام ماشین آلات که از این ماشین آلات در واحد های صنعتی باعث انتقال مواد تولیدی می شد این شرکت اقدام به واردات ماشین آلات صنعتی و لوازم جانبی آنها را به صورت خصوصی با برند گروه ایتال موتورز کرد.

گروه صنعتی ایتال موتورز الکترموتور هایی با دور های 700 ،900 ،1400 و 3000 را که دارای این ویژگی که مصرفشان نسبت به سایر الکتروموتور ها بسیار کمتر است و در ایران جز الکتروموتور های انگشت شماری هستند که توانسته اند نشان مربوط به گواهینامه carbon trsut را دریافت کنند.

همانطور که بیان شد این الکتروموتور ها با دارا بودن ویژگی کم مصرف بودن نسبت به دیگر الکتروموتور های موجود باعث برتری و افزایش میزان استفاده از این نوع الکتروموتور ها در کشور شده است و در کنار این مزیت کم مصرف بودن می توان به مزیت دارا بودن راندمان بالا توجه کرد که همین دو ویژگی می تواند در دراز مدت باعث افزایش سود در انواع کارخانه ها و شرکت ها گردد.

یکی از مدل های معروف الکتروموتور ها می توان به الکتروموتور های تخت نام برد. این نوع از الکتروموتور ها در صنایع مختلفی که برشکاری در آنها به صورت مستمر و فراوان وجود دارد استفاده گردند، برای مثال می توان به صنایعی از قبیل صنایع چوب بری ها و کارخانه های سنگ بری نام برد.

ویژگی مهم این نوع از الکتروموتور ها که به الکتروموتور های تخت flat معروف هستند نصب کردن و استفاده آسان و مطمن از آنها است. لازم به ذکر است الکتروموتور های تخت دارای ابعاد و فریم های مختلف و بدنه هایی با جنس های گوناگون از قبیل چدن و آلومینیوم در بازار وجود دارند.

این ویژگی که الکتروموتور ها دارای ابعاد و فریم های مختلف هستند باعث می شوند در اماکن و جاهای مختلف با ابعاد مختلف استفاده شوند و دیگر نیازی به نگران بودن از بابت محدودیت های فضایی نمی باشد.

الکتروموتور های تخت مانند هر الکتروموتوری از اجزایی مانند روتور و استاتور و بدنه ساخته شده اند که در ادامه به بیان این ویژگی ها می پردازیم.

اجزای تشکیل دهنده الکتروموتور های تخت

1) استاتور
2) روتور
3) شافت
4) فن خنک کننده
5) بدنه

استاتور: بخش ثابت الکتروموتور را استاتور گویند و وظیفه اصلی استاتور در الکتروموتور ها بوجود آوردن میدانی مغناطیسی می باشد به همین دلیل است که استاتورها به صورت ورقه ای تولید می شوند تا تلفات ناشی از جریان گردابی کاهش پیدا کند که جریان های گردابی باعث تولید گرما و نیز باعث داغ شدن استاتور می شوند که این تولید گرما و داغ شدن استاتور باعث می شوند انرژی هدر رود.

روتور: به بخش محترک هر الکتروموتوری روتور گویند. روتورها از قطعاتی جدا از هم و باریک که عموما از جنس فولاد هستند تولید می شوند که در میان آنها میله هایی از جنس مس و آلومنیوم قرار می دهند.

شافت: وظیفه شافت در الکتروموتور ها این است که انرژی مکانیکی تولید شده به وسیله الکتروموتور را به سیستم صنعتی انتقال دهد.

فن خنک کننده: کارکرد فن ها در صنعت این است که قطعه صنعتی مورد نظر را خنک کنند زیرا گرما باعث می شود که انرژی هدر رود و به همین دلیل نیز هر الکتروموتوری دارای یک یا چند فن خنک کننده می باشد.

بدنه: همانطور که بیان شد هر الکتروموتوری از قطعات مختلفی تشکیل شده است که بدنه در کنار این که از ورود گردو غبار به داخل الکتروموتور جلو گیری می کند باعث می شود که قطعات الکتروموتور ها پراکنده نشوند و در سیستم به کار خود ادامه دهند لازم به ذکر است که بدنه های الکتروموتور ها از جنس های آلومینیوم و چدن تولید می شوند.

ویژگی های الکتروموتور های تخت:

1) می توانند به راحتی نصب و راه اندازی شوند.
2) دارا بودن اندازه های مختلف
3) استفاده کردن به صورت مستمر
4) دارا بودن دور و توان های مختلف

برچسب ها:

این مقاله بدون برچسب است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *