انتخاب مخزن تحت فشار برای مصارف خانگی و تجاری

انتخاب مخزن تحت فشار برای مصارف خانگی و تجاری

انتخاب مخزن تحت فشار برای مصارف مختلف نیاز به رعایت فاکتور هایی دارد که در ادامه قصد داریم به آنها بپردازیم .

در طراحی سیستم های خاص آب رسانی برای پروژه هایی که به سیستم آب شهری متصل نیستند انتخاب یک مخزن تحت فشار جهت تامین حجم و دبی آب مصرفی بسیار کلیدی است .

این مخزن با در نظر گرفتن میزان کل حجم آب مصرفی و همچنین با محاسبه مصرف چند مصرف کننده همزمان طراحی می شود .

ضریب خطای مهندسی نیز در نظر می گیرد که مخزن کمی بزرگتر از میزان محاسبه شده باشد تا خطاهای کوچکی که برای ساده کردن محاسبات در نظر گرفته نشده اند را پوشش دهد .

.درچنین مواقعی معمولاً دو گزینه وجود دارد.

گزینه اول :

استفاده از مخازن در ارتفاع و پمپ های قوی . در این روش پمپ در صورت خالی شدن مخزن از یک سطح به بعد روشن شده و پمپ را مجددا پر می کند .

آب ذخیره شده در مخزن نیز با کمک نیروی ثقلی زمین بین طبقات و مصرف کنندگان توزیع خواهد شد .

فرمان روشن و خاموش شدن پمپ توسط سنسور های کنترل کننده سطح آب در مخزن صادر می شوند .

مواردی بعلت محدودیت های اجرائی مانند عدم امکان استقرار مخزن هوائی در بام ساختمان و نیز به علت وزن قابل توجه و محدودیت های سازه ای ، کوچک شدن حجم مورد نیاز مخزن هوائی در شهرک های کوچک و همچنین عدم توجیه اقتصادی نصب چنین مخازنی و سایر محدودیتها، امکان اجرای گزینه اول وجود ندارد.

روشن است که استفاده مستقیم از پمپ نیز در موارد فوق منطقی نیست.زیرا اولاً روشن و خاموش شدن پی در پی پمپ بر اثر تغییرات لحظه ای مصرف آب موجب افزایش حرارت و تلفات و همچنین کاهش عمر مفید موتور و استهلاک زود هنگام آن شده ضمن اینکه ایجاد ضربه قوچ در شبکه لوله کشی و تغییر فشارها ی ناگهانی و نامناسب در مبادی مصرف ، از دیگر تبعات آن می باشد.

در چنین مواردی به عنوان یک روش قدیمی و کار آمداستفاده از مخازن تحت فشار را دردستور کار قرار می گیرد.

مخازن تحت فشار به مخازنی گفته می شود  که در آنها با استفاده از فشار هوای متراکم ذخیره شده داخل مخزن  سطح آب بین بالایی و پایینی مخزن در داخل یک ممبران یا دیافراگم منعطف (الاستیک)تغییر می کند.

همانگونه که در این شکل بالا مشخص است قسمت فوقانی مخزن با هوای فشرده انباشته شده .آب مصرفی توسط یک لوله از سیستم پمپاژ واردتیوب لاستیکی  مخزن شده وباعث افزایش حجم تیوب و از طرفی موجب کاهش حجم بخش خالی از آّب مخزن که از هوای فشرده   پر شده می شود 

این مساوی خواهد بود با افزایش فشار هوا در این بخش این افزایش فشار توسط تیوب لاستیکی یا همان دیافراگم به آب داخل دیافراگم اعمال شده و فشار آب محبوس در دیافراگم را افزایش  می دهد .

تا زمانی که پمپاژ ادامه دارد این فشار رو به افزایش است با  قراردادن یک کلید عمل کننده با فشار و تنظیم آن روی عددی مشخص با رسیدن فشار به حد مشخص تنظیم شده پمپ از مدار خارج شده و افزایش فشار متوقف می شود.

با شروع مصرف آب از سیستم آب ذخیره شده در مخزن به دلیل بالا بودن فشار شروع به خروج از مخزن کرده و کاهش فشار را جبران می کند این خروج آب از مخزن تا زمانی که محدوده پایینی تنظم کلید عمل کننده با فشار  عبور نکند ادامه خواهد یافت در پس از کلید عمل کرده  مجددا پمپ وارد مدار می شود وکاهش فشار ناشی از مصرف آب را جبران می کند . 

انواع  مخزن تحت فشار بر اساس ساختار داخلی

1 – دارای بالشتک لاستیکی

2 – دیافراگمی

3 – دیافراگمی دوبل

4- تانک کامپوزیتی

5 – دیافراگمی بدون امکان  تعویض دیافراگم

مخازن تحت فشار همچنین در دو نوع، ایستاده یا عمودی و نوع افقی وجود دارد. این مخازن همچنین می توان در ظرفیت های 8 تا 5000 لیتر تهیه نمود .

  • وبرای رنج های مختلف فشار این مخازن در بازار وجود دارد. این فشار ها شامل 6 – 8.6 – 10- 16 – 25 بار است که بسته به نوع سیستم و شکل طراحی می توان از آنها استفاده نمود .این مخازن همچنین بر اساس محدوده حرارتی به سه گروه 50 – 70 – 90 درجه سانتی گراد دسته بندی می شوند
  •  بدنه مخزن از موادی  ساخته شده مانند : روق فولادی کم کربن ، فایبر گلاس ، رزین اپوکسی، کامپزیت ها
  • جنس دیافراگم یا بالشتک از موتدی مانند : بوتیل ، لاستیک EPDM
  • فلنج و اتصلات از جنس : فولاد ضد زنگ استنلس استیل، پی وی سی ، فولاد با کربن کم
  • ولو هوا : فولادی / برنج

بسته نوع کار و شرایط محیطی بایستشی در انتخاب مخزن به موارد بالا دقت نمود .

 تعیین اندازه و ظرفیت مخزن جهت انتخاب مخزن تحت فشار :

موارد زیر جهت تعیین اندازه مخازن مورد استفاده اند و به مهندسان جهت انتخاب بهینه کمک خواهند کرد .

  • محدوده اختلاف فشار : 1 bar
  • تعداد روشن /خاموش شدن پمپ
  • ثابت شارژ فشار اولیه : 0.9
  • جهت اطلاع و انتخاب صحیح مخازن تحت فشار با مشاورین فروش شرکت ارس رود تماس حاصل بفرمایید
 

برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به صفحات منبع تحت فشار و پمپ کف کش مراجعه نمایید .

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.