انتخاب منبع تحت فشار | قیمت و کارکرد منبع تحت فشار

روش های انتخاب منبع تحت فشار مناسب:

انتخاب منبع تحت فشار چالش هایی را به دنبال خواهد داشت . در این مقاله قصد داریم به معرفی این مخازن بپردازیم و نکاتی را جهت انتخاب بهینه آن ها ارائه نماییم.

مخزن تحت فشار آب چیست و چگونه کار می کند؟

هنگامی که شما برای باز کردن یک شیر آب در خانه خود، در صدد کاهش مصرف برق و استهلاک پمپ آب می باشید و در ضمن خواهان تامین نیاز جریان آب با یک سرعت خاص می باشید در این صورت از منابع تحت فشار آب (مخزن تحت فشار) در خط رایزر استفاده می شود.

به طور خلاصه: مخزن تحت فشار از سه قسمت پوسته، تیوب و فلنچ تشکیل شده است که پوسته خارجی آن معمولا با ورق 1.5 میلیمتر در کارخانه، بعد از قرار گیری در زیر دستگاههای پرس مخصوص به صورت دو عدسی قرینه هم تولید و سپس توسط ربات جوش داده می شوند.

در مرحله بعد، جوش هر منبع تحت فشار مورد تست قرار گرفته و سپس عمل نصب تیوب و فلنچ بر روی منبع تحت فشار آب (مخزن تحت فشار) صورت می گیرد.

میزان فشاری که قطعات یک منبع تحت فشار آب مرغوب قادر به تحمل آن می باشد، بین ده تا پانزده بار است. تیوب منابع تحت فشار مرغوب از جنس EPDM یا BUTIL می باشد، که جهت مصارف آب بهداشتی تحت فرمول خاصی ساخته شده تا نگهداری آب به صورت پاک و بدون آلودگی میسر شود. فلنچ های منابع تحت فشار توسط دستگاه پرس به صورت یک تکه بدون استفاده از جوش آماده و روی منابع نصب می گردند.

عملکرد منابع تحت فشار:

در منابع تحت فشار میزان حجم هر منبع که با لیتر (LT) مشخص می شود معرف مقدار آبی است که در آن با فشار معینی ذخیره می شود. فشار آب داخل منابع تحت فشار با فشاری که پمپ آب قادر به ایجاد آن می باشد برابری می کند.

انتخاب منبع تحت فشار

انتخاب منبع تحت فشار

به عنوان مثال زمانی که در یک ساختمان مسکونی (آپارتمان چند طبقه یا ویلا) از منبع تحت فشار استفاده شده باشد و در آن ساختمان با مصرف آب ایجاد افت فشار در رایزرهای آب ساختمان صورت پذیرد، تا زمانی که میزان آب ذخیره شده در منبع تحت فشار تماما مورد استفاده قرار نگیرد پمپ آب شروع به فعالیت نخواهد کرد و زمانی که در منبع تحت فشار میزان آب به صفر برسد، پمپ آب با فعالیت خود میزان آب مشخصی را (براساس ظرفیت منبع تحت فشار) در آن ذخیره و آماده جهت استفاده مجدد می کند. با این عمل پمپ آب کمتر روشن و خاموش می شود و همین امر باعث کاهش میزان مصرف انرژی و مستحلک شدن پمپ آب می گردد.

میزان فشار هوایی که بین پوسته منبع تحت فشار و تیوب قرار دارد معمولا بین یک و نیم الی سه بار (بیست دو الی سی و سه درجه پی اس ای PSI) می باشد با این توضیح، آب با هر فشاری که توسط پمپ آب، وارد منبع تحت فشار گردد، در همان فشار در منبع باقی می ماند.

نگهداری از منابع تحت فشار:

در جهت نگهداری صحیح ازمنبع تحت فشار دو مورد مهم باید مورد توجه مصرف کننده قرار گیرد.

1. استفاده از شیر صافی در ورودی مخزن تحت فشار جهت جلوگیری از ورود اجسام ریز با فشار زیاد توسط پمپ آب ،که معمولا باعث صدمه دیدن تیوب می شود و نیاز به تعویض تیوب مخزن تحت فشار را در پی خواهد داشت.

2. بررسی ماهیانه میزان فشار هوای داخل منبع تحت فشار، این عمل باعث می گردد فشار هوای داخل مخزن در اثر پر و خالی شدن های متعدد تیوب، از حالت طبیعی خارج نگردد.

انتخاب منبع انبساط :

براساس خصوصیات فنی ANCC، انتخاب منبع انبساط مطابق ذیل می باشد :
فرمول ۱
e = ضریب انبساط آب (برای 90°C، حدودا e=0.35)
C = ظرفیت کل آب سامانه (بطور کلی موافقت گردیده که c به میزان 10-20 لیتر جهت هر kW از خروجی دیگ بخار باشد)
Pi = فشار شارژ اولیه (این فشار نباید از فشار هیدرواستاتیک در نقطه ای که منبع به سامانه متصل است کمتر باشد)
Pf = حداکثر فشار عملیاتی ( فشار شیر ایمنی امدادی)

انتخاب منبع تحت فشار :

محاسبه حجم منبع تحت فشار جهت سامانه بوستر مطابق ذیل است:
فرمول ۲

Qmax = حداکثر ظرفیت سامانه بوستر (m3/h)
Pa = فشار قطع جریان سامانه بوستر (bar)
ΔP(a-e) = اختلاف فشار قطع جریان و ایجاد جریان سامانه بوستر (bar)
S = تعداد استارت (قطع جریان سامانه بوستر در هر ساعت)
برای پمپ های سانتریفیوژی 30-80
برای پمپ های شناور 15-

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به صفحات مخازن تحت فشار خانگی و راهنمای خرید پمپ خانگی مراجعه نمایید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *